Η ενόραση του πνεύματος

Είχα μια πολύ δημιουργική μέρα. Το σκεφτόμουν και χαιρόμουν για αυτό ενώ γυρνούσα στο σπίτι μου. Ήταν αργά και σίγουρα μόλις γυρνούσα σπίτι θα έπεφτα για ύπνο.Κάτι όμως έλειπε για να τελειώσει ωραία η μέρα Πήγα λοιπόν στην βιβλιοθήκη του σπιτιού μου και διάλεξα στην τύχη ένα βιβλίο για ντανταιστικό διάβασμα. Πριν κοιμηθώ να προλάβω να διαβάσω κανα κεφάλαιο. Ενώ λοιπόν έψαχνα είδα σε ένα βιβλίο το οποίο ήταν ξεχασμένο εδώ και καιρό να έχω βάλει σε μία σελίδα μια ζωγραφιά ενός μαθητή μου. Η ζωγραφιά ήταν ένα αεροπλάνο πολύχρωμο με αστέρια ζωγραφισμένα στα φτερά του και το περιττό (κενό) χαρτί της κόλλας Α4 να λείπει. Ευτυχώς το όνομα του μαθητή ήταν γραμμένο στο πίσω μέρος της ζωγραφιάς.

<<Αυτό που εννοώ είναι για παράδειγμα, ότι έχεις πρόβλημα μόνο στο να καταλάβεις το πνεύμα όταν το σκέφτεσαι>> συνέχισε με ένα χαμόγελο επίπληξης << Όταν όμως δρας, το πνεύμα σου αποκαλύπτεται εύκολα>>

<<Μόλις κοπούν οι αλυσίδες μας>> συνέχισε ο Δον Χουάν, << Δεν είμαστε πια δεμένοι με τις έννοιες του καθημερινού κόσμου. Εξακολουθούμε να βρισκόμαστε σε αυτόν αλλά δεν του ανήκουμε πια, Για να ανήκουμε εκεί, θα πρέπει να μοιραζόμαστε τις υποθέσεις των ανθρώπων και χωρίς αλυσίδες δεν μπορούμε>>.

< < Οι μάντεις δεν ανήκουν πια στο κόσμο των καθημερινών υποθέσεων, γιατί δεν αποτελούν πια θύμα του αυτό-κατοπτρισμού τους>>.

Υ.Γ Οι λέξεις έχουν μεγάλη δύναμη να προσέχετε πως τις χρησιμοποιήτε. Γιατί άλλο διευθύνω (διευθυντής) και άλλο εξουσιάζω (εξουσιαστής).

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s