Μαέστρος σε δύο σκηνές

Μην γίνεις πρωταγωνιστής της ζωής σου γίνε σκηνοθέτης.

the-conductor-paul-helmΠολλοί άνθρωποι κάθε πρωί ξυπνούν και  θέλουν κατά τη διάρκεια της μέρας τους να είναι οι πρωταγωνιστές της ίδιας τους της ζωής. Άσχετα με τη διαύγεια και το επίπεδο  που έχουν κατακτήσει μέσα στην καθημερινή ζωή τους, φιλοδοξούν και επιτυγχάνουν σε διάφορες στιγμές να είναι πρωταγωνιστές. Είναι το επίκεντρο. το κέντρο σε διάφορους κύκλους παρέας και συντροφιάς, τα άτομα από δύο έως όσοι να είναι δεν μας νοιάζει. Αυτό που έχει σημασία είναι να στύβουμε τη ζωή, να φουσκώνουμε από τα κατορθώματα μας και με ένα χαμόγελο να πέφτουμε για ύπνο το βράδυ ξέροντας πως και σήμερα εκπλήσσαμε κόσμο και άτομα, γνωρίσαμε άγνωστους που εντυπωσιάστηκαν από εμάς και ανεβήκαμε ένα σκαλοπάτι στην σκάλα της αυτοεξέλιξης μας. Έτσι προχωράμε, ξέροντας τι θέλουμε. Κάνουμε τις επιλογές μας, ποιος να είναι κοντά μας και με ποιόν να έχουμε απόσταση, που να επικεντρωθεί το θέμα συζήτησης και πως να αντιδράσουν οι γύρω μας. Όλα αυτά είναι σύμφωνα με τη νόρμα του δικού μας γούστου.
Ωραίο να είσαι πρωταγωνιστής, αλλάζεις ότι θες, οι επιλογές σου έχουν όσο αγαπάς  αντίκτυπο σε σένα και στους άλλους, οι αποφάσεις σου είναι κρίσιμες ( για σένα, εμένα) και τη μέρα την εξαντλείς ξέροντας πως πρέπει να κάνεις γνωστή την παρουσία σου, να ζήσεις περισσότερο, όποια συνήθεια σου αρέσει και σε εξυπηρετεί.

Ωστόσο στα κινηματογραφικά και μη έργα υπάρχει και κάποιος άλλος εκτός από τον πρωταγωνιστή. Ένας  ο οποίος παίζει και αυτός όπως όλοι οι άλλοι το ρόλο του, αν και δεν φαίνεται μπροστά, είναι αυτός που δημιουργεί το έργο, την ταινία. Συνθέτει και κρίνει όπως αυτός επιθυμεί , έχει πλήρη ευθύνη για το αποτέλεσμα, κουνάει τα νήματα σε όλα τα γυρίσματα που έχουν σχέση με το σκοπό του. Υποβοηθάει με τις ιδέες του πως θα στηριχθούν καλύτερα τα σκηνικά, την ενέργεια του τη σπαταλάει όπως αυτός νομίζει ώστε να έχει διάρκεια, κάνει τους ηθοποιούς που είναι μαζί του να γελάνε  και όσο αυτός θέλει να δίνουν τα άτομα που δουλεύουν για μια ταινία το καλύτερο εαυτό τους. Επηρεάζει και αλλάζει το κατά πόσο θα εξελιχθούν τα πάντα γύρω του, από τα φώτα σε μια σκηνή και τον τύπο που κρατάει το boomer έως τον σεναριογράφο και τον ίδιο του τον εαυτό. Τα πλαίσια στα οποία λειτουργεί είναι δικά του, διασκεδάζει και γελάει με ότι έχει επιλέξει η καρδιά του.

Όταν όλοι οι άλλοι θέλουν να γίνουν πρωταγωνιστές… εσύ γίνε σκηνοθέτης.

Το θέμα δεν είναι να ακούς  και να αγαπάς έναν πρωταγωνιστή, το θέμα είναι να παρακολουθείς και να σου αρέσουν αρκετοί πρωταγωνιστές και συνέχεια να αλλάζουν τα γούστα σου.
Να παίρνεις ,να δίνεις, να βοηθάς και να δέχεσαι κάθε στιγμή μοναχικότητας ή συντροφιάς που έχεις και να αλλάζεις…
όχι σκαλί αλλά σκάλα.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s