Η σταγόνα που δημιουργεί

Οι καλές πράξεις για να μείνουν πρέπει να έχουν το κάτι κακόβουλο μέσα τους.

Το νερό ακολουθεί ένα κύκλο συνέχεια, αέναα. Βρίσκεται σε ροή έχοντας  όλα τα μόρια του ξύπνια να συνεργάζονται για το αποτέλεσμα.

Μία σταγόνα βροχής, μαζί με τις υπόλοιπες πέφτει στο ποτάμι.
Ως μέρος του ποταμού, επηρεάζει το ποτάμι, φουσκονοντάς το ή κανοντάς το να ανεβάσει ταχύτητα. Όλες οι σταγόνες του ποταμού οδεύουν προς τον σκοπό που νομζίζουν ότι έχουν και είναι δικός τους. Η σταγόνα, ο φίλος μας, μαζί με το υπόλοιπο νερό που αποτελεί το ποτάμι καταλύγει στη θάλασσα. Εκεί αφού αφομοιωθεί και γίνει μέρος της θάλασσας μετά από μια σύντομη διαδρομή εξατμίζεται από τον ήλιο αλλάζει μορφή. Γίνεται το νερό ατμός, από υγρή μορφή η σταγόνα περνάει σε αέρια μορφη. Ο πηγεμός κοντά στον ήλιο, στην πλήρωση του ως στοιχείο πρωτού αλλάξει ο καρός και γίνει η παληνδρόμηση της σταγόνας,  ξαναρχίσει για άλλη μια φορά ο κύκλος.
Ο κύκλος δεν σταματά, συνεχίζεται χωρίς σταματημό γιατί οτιδήποτε μένει στην ίδια θέση και κατάσταση έχει τη διάθεση νωχέλειας, σιγά, σιγά ωριμάζει, σαπίζει κα πέφτει, πράγμα που δεν γίνεται με το νερό. Ο κύκλος μιας σταγόνας δεν τελειώνει ποτέ απλά παληνδρομεί.
Η σταγόνα αυτή θα αφήσει κάτι πίσω της, θα δημιουργήσει κάτι υπό την προυπόθεση, μόνο εάν έχει μέσα στα μοριά της, στη διαθεσή της κάτι διαφορετικό από τις υπόλοιπες σταγόνες. Προκειμένου να μείνει αυτό που έχει μέσα της, να στεριώσει, πρέπει να έχει στοιχεία ξένα προς τον ήδη γνωστό κύκλο, ξένα ή σε διαφορετική ποιότητα. Κάποια πράξη που στην αρχή μπορεί να φαίνεται άσχημη στο μάτι, να είναι κακόβουλη, μπορεί να γυρίσει στο να μας επηρεάσει θετικά, πνευματικά. Βέβαια μόνο εάν εμείς το θέλουμε, ξέρουμε να βλέπουμε και ας μην ακούμε και κοιτάμε.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s