Οι τέσσερεις δράκοι

c95fc5832dea47e9a183fbc2e391f8b6

 

Υπάρχει ένας μύθος,  παλιός που ζει στον αέρα, προφορικά μεταφέρεται θες μόνο, απο στόμα σε στόμα. Μόνο αν τύχει και είσαι από τους τυχερούς μπορεί να τον ακούσεις, σε κάποια παρέα να το λέει κάποιος, ένας μόνος δίπλα σου καθισμένος, κάπου στραμμένος προς τη δύση να το σιγομουρμουρά. Είναι  η ιστορία, ο μύθος των τεσσάρων δράκων.     Οι δράκοι σε ένα χωριό σιμά, στο βουνό το μεγάλο, που έκρυβε τον ήλιο το απόγευμα από το χωριό, το βουνό που σήμαινε τη νύχτα,  εκεί μέσα στα έλατα, τα πεύκα και τους πλατάνους ζούσαν. Τέσσερεις Δράκοι τέσσερα και τα στοιχειά της φύσης, ο κάθε ένας να αντιπροσωπεύει ένα.

Καθένας μπορούσε να τους δει. Στο χωριό κάτω από το βουνό ειδικά άκουγες πολλές και συνάμα όμορφες ιστορίες για τους δράκους, φιλικοί και δεκτικοί σε ότι υπήρχε γύρω τους, αληθινές οι ιστορίες για τους δράκους.
Οι ταξιδιώτες οι θαρραλέοι του χωριού που και που τους έβλεπαν από κοντά να παίζουν, μερικοί ή όλοι μαζί στη λίμνη πάνω στο βουνό, άλλη φορά εξερευνητές περίεργοι, τους έβλεπαν να παίζουν δύο – δυο μαζί χτυπώντας τις μουσούδες τους απαλά. Άλλη φορά κανένας που ζήλευε τη χάρη των δράκων ή καμία γιαγιούλα που πίστευε ότι ήταν θεόσταλτοι κάθονταν κοντά τους, τους πρόσεχαν ακίνητοι για ώρες. προσεύχονταν μερικοί, πίστευαν ότι οι δράκοι ακούν τα πάντα, κάθε ανάγκη ταπεινή. Τι παιχνίδια, τι αγάπες μεταξύ τους και πως προσεχτικά κινιόντουσαν μες το δάσος, μπορούσες βέβαια να τους πετύχεις και να μαλώνουν ή να κάνει ο ένας επίδειξη στον άλλον, πόσο ψηλά φτάνει ο καθένας όταν πετάει, ποιος έχει πιο σουβλερά δόντια, είναι πιο δυνατός,  αλλά όλα αυτά αχνά συνέβαιναν, άσε που ήταν για παιχνίδι τις πιο πολλές φορές.

Αν όμως καθόσουν όπως λίγοι να δεις τι κάνουν, υπομονετικά πως στέκονται τη μέρα και στον ύπνο, θα έβλεπες. Σύμβολα να σχηματίζονται, τεράστια και μεγάλα. Μαζί όλοι ή μερικοί κάποιο γράμμα ή σύμβολο πάλι να δημιουργούν, και στον ύπνο, αχ στον ύπνο έβλεπες τέτοια σύμβολα αν ήξερες να αποκρυπτογραφήσεις την στάση τους, που έλεγες ότι κρατούν μέσα τους και εκφράζουν, την ιστορία όλης της ανθρωπότητας, όλων των όντων τούτου του πλανήτη, ότι αυτό που δείχνουν αποκρυπτογραφείται ως συσσωρευμένη γνώση, χωρίς σκέψη, δίχως λογική πολύ. Έτσι πέρναγαν οι μέρες των δράκων, έτσι πέρναγαν τα χρόνια των χωρικών και  των μακρινών επισκεπτών που έρχονταν για να τους δουν. Έτσι πέρασε στις μέρες μας, έτσι ήρθε στις νομάδες και ύστερα στην κοινωνία η γνώση, η γνώση  του τι υπάρχει πίσω από τα φαινόμενα.

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s