Πλαστικό παραμύθι

DSCN0952

Σίγουρα όπως σε όλους μας, θα σας έχει τύχει, να περπατάτε αδιάφορα προς ένα προορισμό κάποιες φορές και το μυαλό σας, άθελα σας να ταξιδεύει μόνο του. Να κάνει σκέψεις, υπολογισμούς, να βγάζει συμπεράσματα και κρίσεις, χωρίς καλά, καλά να ξέρετε πως φτάσατε (όταν το συνειδητοποιήσετε) στο κάθε πόρισμα. Είναι τόσο επίμονη και αναλυτική αυτή η αναδρομή που απογοητεύεστε που φτάσατε στο προορισμό σας και θα θέλατε χάριν της ανάλυσης σκέψης μέσα στο κεφάλι σας, να κράταγε η απόσταση λίγο ακόμα.

Πολλές φορές έχει τύχει, κρίνουμε λάθος, βιασύνη, θυμός, χτύπημα του εγώ μας λυγίζουν, όταν αφήνουμε το μυαλό μόνο του να διαφεντεύει.

Την επόμενη φορά, όταν ξυπνήσετε και δείτε, παρατηρήσετε αυτή τη διεργασία του νου, σταματήστε, κάντε μία στάση, εκεί που είστε, πάρτε μια  ανάσα. Βάλτε αυτή τη φορά τη καρδιά οδηγό, με μια μελωδία αγαπημένου τραγουδιού για συνοδοιπόρο ( ή τραγουδιού που σας έχει κολλήσει εκείνο το διάστημα)  και συνεχίστε τότε το δρόμο σας. Θα χαλαρώσετε, η καρδιά θα πάρει τα ινία, ξέρει εκείνη, θα σας χαλαρώσει. Η καρδιά δείχνει την παροδικότητα των πραγμάτων, το ξεπέρασμα φόβων και αρνήσεων, μετάνοιας και αποδοχής του εαυτού.

Έτσι λοιπόν χαλαροί για λίγο όπως θα είστε, φέρτε στο νου σας μια τέτοιου είδους εικόνα, όπως η φωτογραφία του συγκεκριμένου ποστ. Φτιάξτε παραμύθι, χαθείτε χωθείτε στην Συνειδητή ονειροχώρα και ταξιδέψτε, με άλλους όρους αυτή τη φορά, άλλες έννοιες και διαχωρισμούς υποκειμένων και αντικειμένων. Πιστέψτε με, μετά από δύο λεπτά θα πιάσετε τον εαυτό σας να χαμογελάει, , χωρίς συγκεκριμένο λόγο, αθώα και απολαυστικά. Είστε έτοιμοι για αυτό που θα συναντήσετε.

 

 

DSCN0951

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s