3 πράγματα που πρέπει να έχετε στο μυαλό σας για τις επιλογές που παίρνετε

time to decide concept clock

Επιλογές… μια λέξη και η έννοια της, μία πράξη που καθορίζει το τώρα το μετά. Αν αναλογιστούμε το ότι πολλές φορές μέσα στην ημέρα σκεφτόμαστε το παρελθόν, τι έχουμε κάνει στο παρελθόν, τότε οι επιλογές είναι και το παρελθόν μας. Οι επιλογές κανονίζουν την κίνηση του σώματος μας, τις σκέψεις μας, τις αλληλεπιδράσεις μας. Με την σωστή επιλογή θα βρεις αυτό που ψάχνεις, με τη λάθος θα βρεις κάτι άλλο.
Θα ξεκινήσουμε λέγοντας μία φράση ενός πολιτικού της Ινδίας του Αμντουλ Καλάμ: »You cannot change your future, but, you can change your habits, and surely your habits will change your future». 3 πράγματα πρέπει να έχει ο καθένας μας στο μυαλό του για τις επιλογές. Την στιγμή που τις ξεκινά, κατά τη διάρκεια τους και στο τέλος όταν τις αναπολεί.

  1. Να σέβεσαι τις επιλογές σου.

Σεβασμός είναι η εμπιστοσύνη και η ακεραιότητα που κρατάς προς αυτό που πράττεις. Η στάση ζωής προς τους άλλους αλλά και προς τον εαυτό σου. Να γνωρίζεις ότι όλα έχουν κάποιο λόγο από πίσω τους και ότι πρέπει να εκτιμάς το έξω από εσένα, το μέσα από εσένα. Τις επιλογές που κάνεις πρέπει να τις σέβεσαι γιατί αλλιώς κανένας άλλος δεν θα τις σεβαστεί για σένα, εκτιμήσει. Πρέπει να έχεις την ευθύνη των πράξεων σου για να μην λες ότι για όλα, ότι γίνεται γύρω σου φταίνε οι άλλοι, να ξέρεις ότι εσύ είσαι ο κύριος και ίσως ο μόνος υπαίτιος για ότι γίνεται γύρω σου. Να εκτιμάς τις πράξεις σου και αυτό που ζεις. Να σεβαστείς τα δώρα που θα σου προσκομίσουν οι επιλογές σου, γιατί οι επιλογές σου καθορίζουν τη σκέψη σου, το τι όνειρα θα κάνεις για το μέλλον, τι αυτοεικόνα και αυτοσυνείδηση έχεις τώρα για εσένα, για ποια πράγματα μετανιώνεις που πρόκειται να κάνεις, με τι συγκινείσαι, τι λησμονάς από το παρελθόν.

  1. Κάθε επιλογή έχει τη θυσία της.

Κάνεις μια επιλογή, διαλέγεις πως θα περάσεις το απόγευμα σου. Δεν θα βγω λες με τους φίλους μου θα κάτσω σπίτι να διαβάσω το αγαπημένο μου βιβλίο. Έτσι κάνεις, προτιμάς να είσαι  Περνάς όμορφα, απολαμβάνεις το χρόνο σου, διαβάζεις ενώ ακούς μουσική που σου αρέσει, μορφώνεσαι, μαθαίνεις. Περνά η μέρα, πέφτεις για ύπνο και την επόμενη βρίσκεσαι με τους φίλους σου. Μαθαίνεις ότι έχασες μια ωραία βραδιά με συγκινήσεις και γέλιο, συζήτηση και πολλή διασκέδαση. Κερδίζεις ένα, χάνεις ένα θα λέγαμε για συντομία στις επιλογές. Ότι και να διαλέξεις θα χάσεις, θα μπορούσες να ήσουν κάπου αλλού καλύτερα. Από την άλλη ότι και να διαλέξεις κερδίζεις, θα μπορούσες να ήσουν κάπου αλλού χειρότερα. Το τι θα διαλέξεις σε περιορίζει από τις άπειρες επιλογές που έχεις κάθε χρόνο και στιγμή για το που θα βρίσκεσαι και για το τι θα κάνεις. Πρέπει να πληρώσεις ένα αντίτιμο προς τους άλλους δρόμους, τα μονοπάτια, όλους αυτούς που θα είχαν δημιουργηθεί εάν έκανες μία από τις διαφορετικές επιλογές που είχες μπροστά σου, κάθε χρόνο και στιγμή. Διαλέγεις ένα ταξίδι να κάνεις μακρινό. Καταλήγεις μετά από χρόνια να μένεις σε ένα χωριό με τον. την αγαπημένη σου και τα παιδιά σου, σε ένα σπίτι με κήπο που αγαπάς, φίλους και οικογένεια που δεν θα τους είχες εάν δεν έκανες τη μία από τις πολλές επιλογή, να πας τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή ταξίδι μακρινό. Το τι θα γινόταν εάν δεν πήγαινες το ταξίδι αυτό, δεν θα το μάθεις ποτέ αλλά σίγουρα θα πλήρωνες τις συνέπιες των πράξεων σου, κάτι θα έχανες, κάτι θα θυσιαζόταν μπροστά σε αυτό που ζεις εσύ τώρα.

  1. Όταν διαλέγουμε ένα μονοπάτι, το παίρνουμε και πάμε.

Οι επιλογές δημιουργούν ένα μονοπάτι. Μια σειρά γεγονότων που σταδιακά δημιουργεί, γίνεται η ροή της ζωής μας. Μην το αμφισβητείς, ειδάλλως θα βρίσκεσαι συνέχεια ανάμεσα σε μονοπάτια χωρίς να ξέρεις πιο να επιλέξεις, η αμφιβολία θα γίνει σύμβουλος σου και σιγά σιγά θα διαπιστώσεις ότι εξακολουθείς να βρίσκεσαι στο ίδιο σημείο εδώ και πολλά, πολλά χρόνια. Οι επιλογές κάποιες φορές κατά τη διάρκεια της ζωής σου και ας έχεις διαλέξει μονοπάτι μπορεί να σε κάνουν να παραστρατήσεις, να μπεις σε παράδρομο, να βγεις από την πορεία σου, να καταλήξεις σε κάποιου άλλου το μονοπάτι, αλλά για λίγο. Αργά ή γρήγορα θα ξαναγυρίσεις στο μονοπάτι σου, να συνεχίσεις την πορεία του. Το κριτήριο με το οποίο κάνεις τις επιλογές σου θα σε πάει πάλι πίσω στο μονοπάτι σου, και αυτή τη φορά λίγο πιο μπροστά.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s