Θολωμένο αντίθετο

-- ----------

Είναι οι μέρες…  το φθινόπωρο υποδέχθηκε το χειμώνα, τα φύλλα σταμάτησαν να πέφτουν, αλλάζει ο καιρός, η προσμονή της ζεστασιάς από την απαίτηση της ζεστασιάς, από το μισόκλειστο στο κλειστό, αλλάζει η γη ζωύφια που μας παρατηρούν, έντομα, και οι μέρμηγκες να χορταίνουν με ότι πρόλαβαν να μαζέψουν…

Η τεχνολογία προχωρά, γρήγορα, με βήματα ελαφριά να μην την ακούς, η προσοχή λένε, αμβλύνει το αποτέλεσμα. Η εικόνα γίνεται όλο και πιο αληθοφανής, υλική σαν το έξω, που βλέπεις με τη μεσολάβηση μόνο του φυσικού φωτός, της πραγματικότητας.

Προχωρά γοργά. Φωτογραφίες με καλύτερο χρώμα και από την πραγματικότητα, πιο φωτεινό, καλύτερη αντανάκλαση, αντίθεση…. πίνακας ζωγραφικής. Βίντεο με λεπτομέρεια, ποικιλία χρωμάτων που δεν παρατηρείς έτσι απλά στο γύρω σου, τώρα μέσα σε ένα πλαίσιο, λαμπερό, ανάγλυφο, ζωηρό, εντύπωση του τέλειου.

Και έτσι μένεις θεατής. Έκπληκτος από το θέαμα, ανήμπορος, να φτάσουν οι αισθήσεις σου, αυτό που βλέπεις,  τη δημιουργία του πλαισίου, της νέας δημιουργίας που φαντάζει καινοτομία. Σιωπή και θαυμασμός μας κυριεύουν στων άλλων τα έργα, επιτεύγματα.

Το θέαμα αλλάζει μορφή. Οι απαιτήσεις στις σχέσεις αλλάζουν πρόσωπο, το υποκειμενικό έγινε αντικειμενικό και το αντικειμενικό- υποκειμενικό και πάλι.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s